În perioada 16-25 iulie, Registrul Comerțului este în mentenanță, iar înființarea PFA-urilor poate suferi întârzieri. Completează dosarul online și noi îl depunem imediat ce sistemele lor redevin funcționale.

Hai cu PFA-ul la SOLO și poți uita de e‑Factura

Contabilitate completă, facturare simplificată și conectare automată la ANAF, totul integrat în abonamentul tău de doar 89 lei/lună.
Vreau SOLO
SOLO SOLO

Tot ce ai nevoie pentru PFA-ul tău într-un singur loc.

Tu te concentrezi pe ce contează.

Emiți facturi in 2 pași

Tu facturezi simplu direct din contul tău SOLO, iar noi ne ocupăm de standardizare XML și trimitere în SPV-ul tău.

Economisești timp și bani

Ne conectăm la SPV pentru tine, pentru a te scăpa de stresul birocratic și nevoia de a cumpăra semnătură electronică.

Eviți întârzierile și amenzile

Generarea, procesarea și trimiterea facturilor către ANAF se fac automat. Sincronizare directă, fără “am uitat” sau “nu a mers”.

Vezi facturile furnizorilor tăi

Dacă cumperi ceva pe PFA, preluăm automat din SPV facturile încărcate de furnizorii tăi.

Urmărești statusul în timp real

Ai toate informațiile din SPV sincronizate direct în contul tău SOLO, la îndemână oriunde și oricând.

Uiți de contabilitate

Procesăm automat facturile tale și cheltuielile deductibile care îți apar în SPV pentru a-ți face contabilitatea și a-ți completa declarațiile.
Tu îți faci cont la SOLO și facturezi ușor, noi te conectăm cu sistemul e-Factura
toate beneficiile integrate în abonamentul SOLO de 89 lei/lună
Îți faci cont la SOLO și portezi simplu toate informațiile PFA-ului tău.
Facturezi din platformă în doar câteva click-uri.
Vezi statusul trimiterii în SPV în timp real.
Îți faci cont la SOLO și portezi simplu toate informațiile PFA-ului tău.
Facturezi din platformă în doar câteva click-uri.
Vezi statusul trimiterii în SPV în timp real.

Alătură-te celor peste 10.000 de SOLOprenori care au ales să uite de punga cu bonuri

Arina Lazăr
Cea mai bună soluție de care puteam să dau. Consultanții sunt extrem de prompți, timpul de răspuns este foarte bun și rezoluția problemelor pe care le adresez este foarte la obiect. Sunt extrem de mulțumită!
Cătălina Ghiță
Tocmai închei o colaborare excelentă cu echipa SOLO. Mi-au gestionat PFA-ul timp de un an până m-am mutat din țară și sunt absolut minunați. Profesioniști atât pe partea de contabilitate, cât și pe customer service, nu am avut niciodată un dubiu sau vreo neclaritate despre pașii pe care trebuie să îi urmez și cum trebuie procedat. Mulțumesc dragă echipă SOLO!
Alina Ghițulescu
Interacțiune foarte plăcută cu SOLO - contabilul digital! Răspunsuri prompte la orice întrebare/nelămurire și o platformă foarte friendly pentru utilizator. După numeroase dezamăgiri în colaborarea cu un contabil, în sfârșit am găsit ajutor pentru gestionarea PFI-ului. Recomand cu încredere :)
Cristian
Recomand !!! O experiență atât de plăcută încât îți tot vine să deschizi și alte PFA-uri :) Simplu, eficient și mega util, adio contact direct cu administrația și birocrația și welcome digitalizare și normalitate, în plus ai alături de tine niște oameni faini. Mulțumesc SOLO
Utilaje Mureș
În momentul de față cred că sunt cel mai nou client. Nu am ajuns să folosesc aplicația deoarece abia mi-au terminat actele. Vreau să vă spun că pe tot parcursul înregistrării în aplicație, pașii care trebuiau urmați, precum și finalizarea actelor a decurs extraordinar de bine. Am fost contactat telefonic și anunțat în prealabil prin email despre totul. Nu am crezut vreodată că ajung să îmi încep activitatea legal atât de simplu. Deocamdată totul este ok și sper să nu fiu dezamăgit pe parcurs. Vă recomand cu căldură și sinceritate această companie.
Mircea Isăilă
Folosesc SOLO de un an de zile și sunt super mulțumit! N-am avut nicio problemă cu ei și mi-au răspuns repede și concis la întrebări. Recomand tuturor celor care nu vor să se complice cu contabilitatea și cu legile mereu în schimbare.
Iulia Ghiță
SOLO îmi ține contabilitatea din 2021 și face o treabă excelentă. Nu mai am nicio grijă, se ocupă ei de tot.
Păun Victor
Super echipă! Mi-am deschis PFA-ul fără griji și fără niciun drum în două zile.
Andrei C.
Foarte mulțumit de alegerea făcută. Am fost scutit de multe drumuri și telefoane. Indicațiile lor sunt clare și s-au oferit chiar să mă ajute cu câteva proceduri legate de PFA-ul meu. Un contabil digital de încredere!
Denis Andreea Sulea
Sunt foarte mulțumită de serviciile oferite SOLO. Recomand cu încredere.

Ce înseamnă să îți muți contabilitatea la SOLO?

toate beneficiile pentru doar 89 lei/lună
Preluăm documentele tale complet online printr-un proces simplu și ghidat
Facem contabilitatea PFA-ului tău pentru ultimul an
Depunem declarația unică și orice altă declarație necesară (inclusiv pentru PFA-uri cu clienți din străinătate)
Îți răspundem la toate întrebările și ai acces la consultanță gratuită
dashboard
dashboard

Încă nu te-am convins?

Iată unde poți găsi mai multe informații care te pot ajuta să decizi dacă SOLO este platforma de care ai nevoie:

Află mai multe

Cum emit o e-Factură din SOLO?

Intri în contul tău SOLO, introduci datele clientului (sau alegi dintre clienți către care ai facturat în trecut), apoi adaugi suma și detaliile. Verifici sau modifici data scadenței și apeși Emitere. Poți trimite factura și în format PDF către client sau o poți descărca în formatul XML. În paralel, SOLO se ocupă de trimitere către SPV.

Dacă în trecut mi-am plătit taxele prin contul meu SPV, acum trebuie să deschid un alt cont?

Noul proces de facturare prin e-Factura necesită conectarea la un cont în Spațiul Privat Virtual (SPV) pentru persoane juridice, asociat CUI-ului. Contul în care se plătesc taxele PFA-ului este cel pentru persoane fizice, asociat CNP-ului. Pentru conectarea la SPV-ul pentru persoane juridice este nevoie de semnătură electronică.

Cum se conectează SOLO la SPV-ul PFA-ului meu?

Folosim semnătura noastră electronică pentru a crea o conexiune între contul tău SOLO și SPV-ul PFA-ului tău, unde vom încărca e-Facturile tale și de unde vom descărca facturile emise de furnizorii tăi. SOLO nu are acces la detaliile contului tău SPV (nume utilizator sau parolă).

Am nevoie să îmi cumpăr semnătură electronică?

Nu, dacă SOLO se conectează la SPV-ul PFA-ului tău, vom folosi semnătura noastră electronică pentru a genera și gestiona e-Facturile emise de tine.

Cum îmi fac cont la SPV dacă SOLO nu se poate conecta?

  • Din păcate, ANAF nu are o practică unitară și unele sucursale îngreunează conectarea la SPV prin semnătura noastră electronică. În acest caz te anunțăm din timp și te vom sprijini ulterior la fiecare pas.
  • Iată aici toate informațiile despre cum să îți deschizi cont în SPV pe cont propriu.

Ce se întâmplă dacă am deja cont de SPV pentru PFA-ul meu?

SOLO va încerca să obțină acces separat în SPV-ul tău pentru a ușura gestionarea e-Facturilor direct din contul tău SOLO. Acest lucru nu va împiedica accesul tău în propriul SPV.

În cât timp trebuie încărcate e-Facturile în sistem?

  • Orice factură emisă către un PFA, PFI, o instituție publică sau un SRL din România trebuie transmisă ca e-Factura în termen de 5 zile calendaristice de la data emiterii. SOLO va face acest lucru automat pentru toți clienții.
  • Se permite facturarea în paralel, e-factura și factură clasică tipărită, până la 1 iulie. Apoi, acest sistem va deveni unic pentru facturile emise între firmele din România.

Ce se întâmplă dacă nu transmit e-Factura la timp?

Până la 31 mai 2024 nu se aplică sancțiuni pentru netransmiterea e-Factura (termenul a fost prelungit de la cel inițial de 1 aprilie 2024). De la 1 iunie, ANAF poate amenda companiile care nu transmit e-Factura. Amenzile pot varia între 2.500 și 5.000 de lei.