În perioada 3-6 mai, echipa SOLO nu va fi la birou. Vom răspunde întrebărilor începând cu marți, 7 mai, chiar la timp pentru declarația unică. Le dorim tuturor SOLOprenorilor sărbători liniștite!

Publicat in 27 feb. 2024 de Ana Paun
3 min | 768

e-Factura: cum te ajută SOLO

Publicat in 27 feb. 2024 de Ana Paun | 3 min | 768

Sumar

Sistemul e-Factura vine cu un nou nivel de complexitate de care majoritatea antreprenorilor nu au timp, energie sau resurse. Conectivitatea digitală depinde de un token fizic, înregistrarea online se face la etajul 2, iar costurile pe care le implică acest nou sistem sunt de ordinul sutelor de lei (înainte de a contoriza timpul pierdut).

SOLO vine în ajutorul PFA-urilor sau PFI-urilor din România care nu vor să se streseze, oferind poate cea mai simplă soluție integrată. Conectare în doar câteva click-uri și interfață prietenoasă, fără costuri suplimentare. Află mai multe despre cum te poate ajuta SOLO să scapi de stresul sistemului e-Factura și să continui să te ocupi de ceea ce contează pentru tine. 

Conectare în câteva click-uri

Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) al ANAF pentru a te conecta la sistemul e-Factura se face în mulți pași și necesită multă răbdare și birocrație. SOLO te scapă de achiziționarea unei semnături digitale (care vine sub forma unui dispozitiv fizic), depunerea de dosare și de așteptare. Majoritatea clienților SOLO nu trebuie să treacă prin acești pași, ci doar își dau acordul ca SOLO să folosească semnătura electronică proprie pentru le conecta contul la SPV și a le înregistra facturile.

Din păcate, ANAF nu are o practică unitară și unele sucursale îngreunează conectarea la SPV prin semnătura noastră electronică. În acest caz, anunțăm din timp și oferim sprijin la fiecare pas.

Facturare simplificată

Clienții SOLO pot emite facturi către persoane fizice sau juridice din România sau din străinătate, în RON sau valută, direct din contul lor, în doar două click-uri.

Odată ce conectarea la sistemul e-Factura este realizată cu succes, toate facturile emise din SOLO către persoane juridice din România se trimit automat și în SPV în formatul standardizat corespunzător. Astfel, nu există întârzieri, iar procesul este rapid și prietenos. 

Cheltuieli la îndemână

În plus, conectarea contului SOLO la sistemul e-Factura înseamnă și sincronizarea cheltuielilor. Dacă ai cumpărat folosind CUI-ul PFA-ului tău, furnizorul este obligat să înregistreze factura în SPV, iar tu o poți vedea direct în contul tău la secțiunea Cheltuieli. Dacă cheltuiala este deductibilă, SOLO o procesează automat și îți arată cum ți se reduc taxele.

Contabilitate pe tot anul

SOLO oferă mai mult decât facturare și conectare simplificată la SPV. Pentru doar 89 de lei pe lună, scapi complet de grija contabilității pentru PFA-ul tău și te poți concentra pe ceea ce este important pentru tine. De la administrarea registrelor, la procesarea documentelor și depunerea declarațiilor, SOLO îți digitalizează gestionarea PFA-ului și îți oferă transparență și control asupra afacerii tale. 

Află mai multe despre cum te ajută SOLO.

DISTRIBUIE ARTICOL

29 apr. 2023 | 3 min

Noutăți despre Declarația Unică în 2023

09 aug. 2022 | 5 min

Noul cod fiscal și ce se schimbă pentru PFA-uri din 2023?

19 sept. 2023 | 4 min

Modificări fiscale 2024
Alătură-te celor peste 9.500 de SOLOprenori care nu mai fac drumuri la contabil
9.500 de antreprenori fără griji