În perioada 3-6 mai, echipa SOLO nu va fi la birou. Vom răspunde întrebărilor începând cu marți, 7 mai, chiar la timp pentru declarația unică. Le dorim tuturor SOLOprenorilor sărbători liniștite!

Publicat in 28 feb. 2024 de Ana Paun
3 min | 1616

Declarația Unică 2024: cum te ajută SOLO

Publicat in 28 feb. 2024 de Ana Paun | 3 min | 1616

Sumar

În fiecare an, persoanele care au alte venituri decât cele din salarii trebuie să își declare venitul și să își stabilească impozitul și contribuțiile sociale datorate (pensie și sănătate) completând declarația 212, cunoscută drept declarația unică

Completarea declarației unice poate fi copleșitoare, în special în lumina tuturor schimbărilor legislative care fac peisajul fiscal mai greu de navigat. SOLO vine în ajutorul antreprenorilor și freelancerilor oferind o soluție simplă și prietenoasă pentru depunerea corectă și la timp a declarației. Iată mai jos cum te ajută SOLO dacă ai PFA sau PFI și vrei să scapi de grija declarației unice.

Portezi PFA-ul sau PFI-ul la SOLO

Dacă ai avut PFA sau PFI în 2023* și vrei să scapi de grija declarației unice, portează-te la SOLO și ne ocupăm noi de tot.

Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi, să răspunzi la câteva întrebări despre tine și să îți încarci documentele pe anul trecut. Procesul constă în doar câteva click-uri, iar primele lucruri pe care le vei observa sunt interfața prietenoasă și simplitatea platformei.

Mai departe, SOLO îți procesează documentele (în funcție de încărcare, poate dura cam două săptămâni) și îți face contabilitatea pe întreg anul trecut

*Notă: SOLO te ajută și dacă ai PFA/PFI acum, dar nu ai avut în 2023. Dacă ai avut venituri din alte surse, portează-te la SOLO și îți completăm și depunem declarația unică pentru toate veniturile nesalariale. 

Completezi chestionarul

După procesarea documentelor tale, vei primi un link către chestionarul de declarație unică. Acesta are ca scop confirmarea datelor pe care le avem despre tine și validarea informațiilor procesate de noi. 

  • Vom confirma veniturile PFA-ului / PFI-ului tău și te vom întreba dacă ai avut venituri din alte surse (chirii, bursă, dividende, crypto, dobânzi etc.). SOLO îți va completa declarația unică pentru toate tipurile de venituri.
  • Vom valida profilul tău în 2023 (angajat, student, pensionar, persoană cu handicap) pentru a determina nivelul de taxare.
  • Vom avea nevoie de confirmare și pentru profilul tău în 2024 pentru a determina cum completăm declarația estimativă pentru anul curent.

Redirecționezi gratuit 3.5% din impozit

Clienții SOLO pot redirecționa 3.5% din impozitul pe venit datorat în 2023 direct din chestionar, cu doar un click. Această facilitate fiscală ajută ONG-urile și asociațiile din România în mod gratuit - nu este o donație, ci îți oferă posibilitatea de a alege ce face statul cu o parte din banii pe care îi plătești sub forma impozitului pe venit.

Anul acesta poți alege să susții unul dintre cele 4 ONG-uri partenere:

  • HOSPICE Casa Speranței - fundația care a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și cea mai mare organizație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip;
  • Teach for Romania - organizație care oferă copiilor din medii vulnerabile acces neîngrădit la educație de calitate, recrutând și formând oameni dedicați, cu sau fără experiență de predare, pentru a deveni profesori în școli publice cu grad înalt de defavorizare;
  • Asociația Recorder - una dintre cele mai importante publicații de jurnalism independent din România, care documentează subiecte despre corupție sistemică, probleme din justiție, politică internă, sistemul medical și multe altele;
  • Galantom - o platformă non-profit care ofera ONG-urilor din Romania soluții digitale ca să strângă fondurile de care au nevoie pentru a rezolva problemele din comunitățile în care lucrează;

sau poți redirecționa către o altă asociație aleasă de tine. 

Din păcate, în urma modificărilor legislative, acesta este ultimul an în care PFA-urile și PFI-urile pot susține ONG-urile prin declarația unică.

Depunem declarația pentru tine

În final, ne confirmi că ești de acord ca SOLO să genereze și să depună declarația unică pentru tine, iar mai departe facem noi magia: creăm declarația în formatul necesar și o depunem în numele tău la ANAF. Desigur, ai și opțiunea de a o depune pe cont propriu.

Ulterior, îți oferim toate detaliile despre taxele pe care trebuie să le plătești și modalitățile cele mai simple de a face asta. Astfel, contabilitatea ta pe anul trecut a fost încheiată cu succes, iar tu te poți concentra pe ceea ce contează anul acesta.

Nu uita, cu SOLO poți scăpa de grija contabilității pe tot parcursul anului. Facturare, depunere de declarații și consultanță gratuită, totul pentru doar 89 lei/lună.

Sursă foto: Pexels.com

DISTRIBUIE ARTICOL

28 feb. 2024 | 3 min

Susține gratuit un ONG când completezi Declarația Unică

29 apr. 2023 | 3 min

Noutăți despre Declarația Unică în 2023

16 ian. 2024 | 3 min

6 greșeli frecvente la completarea Declarației Unice
Alătură-te celor peste 9.500 de SOLOprenori care nu mai fac drumuri la contabil
9.500 de antreprenori fără griji